משרדינו

התעשיה 15, נשר

ביטוח חו"ל

ביטוח לבית

לאחרונה ערכתי סקר בקרב מבוטחי “להב ביטוחים” בנושא ביטוח לבית.
השאלה ששאלתי הייתה: “כשאת/ה עושים ביטוח לבית האם את/ה יודע/ת איזה אירועים ביטוחיים הוא מכסה”?

כמעט כל הלקוחות ענו את אותה התשובה: “ביטוח בית עושים נגד פריצה/גניבה”. תשובתם נכונה, אך היא החלק המזערי במהותו כשאנו באים לבטח את רכושנו. תכולה ממוצעת של בית היא כ-200000 שקלים בעוד המבנים מוערכים בסכומים של למעלה מ-800000 שקלים.

ביטוח דירה בבסיסו מגן עלינו כנגד נזקי אש כתוצאה משריפה העלולה לפרוץ ממקצר חשמלי, תנור דולק, מכת ברק או אש הפורצת בבית השכנים. ניתן לרכוש כהרחבה לבסיס כיסוי כנגד נזקי מים כתוצאה מפיצוץ בצינור וגם שיטפון ונזקי טבע כמו רעידת אדמה סערות וברקים.

ישנם שני כיסויים הנכללים בדרך כלל בביטוח הדירה שאינם קשורים לרכוש והם כיסוי צד ג’ כמו פציעה של אורח בביתנו ופציעה של עוזרת בית במסגרת כיסוי חבות מעבידים. בגין שני אלה אנו חשופים לתביעות רשלנות וביטוח הבית מגן עלינו מפניהם ונותן לנו גם סיוע משפטי.

אינפורמציה שלא תמיד אנו מודעים לה בעת רכישת פוליסה לבית:

  • דירה בלתי מאוישת- בדרך כלל ביתנו מאויש מדי יום. במידה וידוע מראש, כי הבית לא יהיה מאויש מעל שישים יום יש להודיע על כך לחברת הביטוח ולדאוג לפיקוח על המקום.
  • ניהול עסק בבית- יש לעדכן את חברת הביטוח על כך שכן הפוליסה מכסה רק את החלקים המשמשים למגורים ולכן כל מה שקשור למסגרת עסקית יש להרחיב בפוליסה אחרת הנותנת מענה לכך. יש מקרים חריגים בהם חברת הביטוח מסכימה לתת כיסוי לעסק במסגרת פוליסת הדירה וזאת בתנאי, כי מדובר בעסק מאד קטן וגם זה רק אחרי ששמאי מתרשם מהמקום.
  • שיפוץ בית- בזמן שיפוץ הבית יכולה לפרוץ שריפה או פגיעה בצד ג ולכן יש לעדכן את חברת הביטוח על כל שיפוץ מהותי ולבדוק האם יש צורך בשינוי הפוליסה או ברכישת פוליסה המתאימה לעבודת השיפוץ.
  • רכישת פוליסה באמצעות הבנק לצורך משכנתא- יש לשים לב, כי במסגרת זו בדרך כלל לא ניתן כיסוי לצד ג ולכן הפוליסה זולה יותר, אך גם פחות טובה.


בעת רכישת ביטוח הדירה והרכוש הנמצא בה אנו רוכשים כיסוי למבנה ותכולתו. חשוב לדעת, כי ניתן לרכוש חלק מהכיסויים, כלומר רק מבנה או רק תכולה, עם כיסוי רעידת אדמה ובלעדיו. בעת עריכת חוזה הביטוח מומלץ מאד לבקש מסוכן הביטוח לשלוח סוקר להערכה נכונה של מבנה הדירה ותכולתו וזאת כדי שבעת הצורך באירוע ביטוחי כמו פריצה, שריפה וכדומה ישולם הערך האמיתי של הרכוש ולא חלק ממנו.

חשוב להדגיש, כי לבעלי בתים משותפים מומלץ לרכוש ביטוח בתעריף שונה שכולל גם את מרכיב הקרקע, שכן הקרקע מתחלקת בעצם בין כל הדיירים ואז במקרה של מימוש הפוליסה באירוע כמו רעידת אדמה וכתוצאה ממנו נזק טוטאלי לבניין יקבל המבוטח פיצוי השווה לערך הבית לפי ערך שוק ולא לפי עלות בניה. את ביטוח מבנה ניתן לשעבד לטובת הבנק בעת לקיחת משכנתא. מומלץ לבדוק שהפוליסה הגיעה לבנק וזאת כדי להימנע מכפל ביטוח ותשלום מיותר.

לשאלות נוספות בנושא, ובכל נושא אחר ניתן
לפנות לערן להב במייל: lahav060475@gmail.com
בברכה,

ערן להב-להב סוכנות לביטוח פנסיוני

לכתבה המלאה >>